150 000 videót törölt a Youtube és 625 000 videónál lekapcsolta a kommentelést

 

A Youtube elképesztő módon lépett fel és csapott le a nem kívánatos Youtube videó tartalmakra

Miután kiderült, hogy az általuk működtetett algoritmus rengeteg, gyermekekre ártalmas videót engedett át a szűrőn, könyörtelen lecsaptak ezen videós tartalmakra és vagy teljesen törölték a tartalmat vagy blokkolták a kommentelési lehetőséget. Még novemberben hatalmas botrány robbant ki, hogy a Youtube algoritmusa olyan gyerekeknek szóló tartalmat engedett át a szűrőn, ahol erőszak vagy pedofília határait súroló jelenetek játszódnak le a videón.

Sok nagyobb cég ennek hatására úgy döntött, hogy inkább nem hirdet a Youtubeon, mert nem szeretnék, ha az általuk hirdetett márka ilyen tartalmakkal lenne összefüggésben, illetve eleve ilyen tartalom alatt jelenjen meg. A Google, mint Youtube tulajdonos ennek révén beindította a tisztogató gépezetét és ezrével törölni kezdte ezen videókat.

Eddig 270 felhasználói fiókra csaptak le és 150ezer ilyen videót töröltek és 625 ezer videónál kapcsolták a kommentelési lehetőséget, Valamint nagyjából 2millió hirdetést távolítottak el 50 ezer csatornáról.

A Youtube bevezette, hogy hirdetések megjelenítését már csak 10 ezer megtekintés felett lehet kérni, hogy kiszűrjék az ilyen nem kívánatos tartalmakat. Mindenképp érdeke a Youtubenak, hogy hirdetői vissza jöjjenek, mivel a Google bevételének 90%-át teszik ki a hirdetések.